
بسیاری از شهرهای بزرگ جهان از جمله چهار کلانشهر مد نظر در این یادداشت با مشکل آلودگی هوا مواجهند و مصمم هستند با در نظر گرفتن تمهیداتی در مقابل این مشکل بایستند. در نشست شهرداران C40 که چندی پیش در مکزیکوسیتی برگزار شد، پاریس، مادرید، مکزیکوسیتی و آتن متعهد شدند که استفاده از خودروهای دیزلی را تا سال ۲۰۲۵ ممنوع خواهند کرد. آنها همچنین از تولیدکنندگان خودرو خواستند برای مقابله با مشکل آلودگی هوا با ایجاد انگیزه برای ساکنین، آنها را به پیادهروی و دوچرخهسواری و استفاده از خودروهای با سوختهای جایگزین تشویق کنند.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا سالانه منجر به مرگ سه میلیون نفر شده و بیشترین مرگومیر در شهرها اتفاق میافتد. از آنجایی که خودروهای دیزلی گازهای آلودهکننده را وارد هوا می کنند، مسئولان چهار شهر بزرگ دنیا تصمیم به حذف این خودرو ها از شهرهای خود گرفتند. خوروهای دیزلی، علاوه بر انتشار دی اکسید کربن، دیاکسید نیتروژن و ذرات کوچک معلق را در هوا منتشر کرده و موجب وخیمتر شدن کیفیت هوا به ویژه در مناطق متراکم شهری میشوند.
به گزارش گاردین، دقیقا مشخص نیست که این تعهد شامل ممنوعیت کامل است و یا صرفا حذف خودروهای دیزلی از برخی از مناطق شهری است.
اما چنین حرکتی بویژه برای مکزیکوسیتی که ممنوعیت تردد بیش از یک میلیون خودرو در سال را برای مقابله با بحران آلودگی هوا تصویب کرده است نیز میتواند مفید باشند. میگوئل آنخل مانسرا، شهردار مکزیکوسیتی در بیانیهای گفت: “بر هیچ کس پوشیده نیست که ما در مکزیکوسیتی با هر دو معضل آلودگی هوا و ترافیک دستوپنجه نرم میکنیم”. طبق گفته شهردار، حملونقل عمومی مانند سیستم اتوبوسرانی و مترو و همچنین زیرساختهای دوچرخهسواری گسترش خواهد یافت. گیورگوس کامینیس، شهردار آتن، اشاره کرد که میخواهد با حذف خودرو از مرکز شهر، در این فرایند آتن یک قدم جلوتر باشد.
تازه های ترافیکی